21. 2. Co týden dal

Podívejme se na to, co nám uplynulý týden dal očima světových médií (anglický jazyk):

 

Milníky v historii tequily

http://www.thespiritsbusiness.com/2015/02/top-10-moments-in-tequila-history/

Desítka přelomových událostí v dějinách mexické pálenky. Od dobytí aztécké říše Španěly po marketingově načančané prémiové produkty značky Diageo.

 

Pinga, parati, cana, imaculada?

http://www.diffordsguide.com/beer-wine-spirits/category/443/cachaca

Tolik přezdívek pro jeden nápoj mohou vymyslet jen hračičkové z Brazílie. Je jím pálenka ze zelené cukrové třtiny cachaça, základ národního brazilského koktejlu caipirinha.

 

Vinařský punk

http://www.foodrepublic.com/2015/02/11/charles-smith-bringing-his-punk-rock-winemaking-se

Na černobílých etiketách od vína vyobrazuje ďábla nebo bomby. Vždyť každé zboží má svého kupce, ne? Rozhovor s vinařem-punk rockerem Charlesem Smithem.

 

Kapitánův ovocný sad

http://www.beveragedynamics.com/2015/02/19/captain-morgan-pineapple-coconut-and-grapefruit/3338/

Captain Morgan uvedl tři nové příchuti. Ananas, kokos a grep. Recepty na tropické koktejly přiloženy.

 

Oskarové koktejly

http://cheersonline.com/2015/02/19/cocktails-for-the-oscars/

11 drinků, které můžete pít a sledovat při tom předávání zlatých sošek. Pokud si tedy sami pro nějakou nepůjdete.

 

Kafe, chlast a cigára

http://www.thespiritsbusiness.com/2015/02/starbucks-launches-alcohol-menu-in-uk-stores/

Některé kavárny Starbucks v Británii začnou po 16. hodině servírovat alkohol.

 

Doplňme ještě přehled článků z našeho webu:

 

Stephan Berg: Důležité inovace už má barový svět za sebou

http://www.nepijubrecky.cz/stephan-berg-dulezite-inovace-uz-ma-barovy-svet-za-sebou/

 

Osmnáctka od kočovníků. Vyrobili jí jen 100 třetinek

http://www.nepijubrecky.cz/osmnactka-od-kocovniku-vyrobili-ji-jen-100-tretinek/

 

Pivo z Budějovic si můžete dát v 70 státech světa

http://www.nepijubrecky.cz/19-2-pivo-z-budejovic-si-muzete-dat-v-70-statech-sveta/

 




Komentáře