7. 4. Nové Mercato v Karlíně láká na unikátní pochutiny

7. 4. 2016

Autor: Michael Lapčík

 

Praha – Karlín, pražská domovina kaváren třetí vlny a hipsterských bister, v březnu zaznamenal nový přírůstek do kolekce těchto podniků. Je jím Premier Mercato, bistro italského střihu.

 

mercato1Mercato, jehož interiér hraje tóny dřeva a obnaženého zdiva, své hosty zve na snídaně, obědy i večerní skleničku vína. Podnik je také prodejnou vín, destilátů i nealkoholických nápojů. „Kromě toho můžete denně ochutnat čerstvé pečivo nebo si vybrat z pestré nabídky sýrů, uzenin či olivových olejů, které jinde v Česku neseženete,“ říká provozní bistra Karel Višinský.

 

Jeho kuchyni velí šéfkuchař Petr Finn Boštík, který v minulosti působil v restauraci Le Terroir pod vedením Jana Punčocháře. Nepoužívají tady polotovary, jídla to go balí do recyklovaného papíru a lákají především na domácí paštiku, nakládané olivy, artyčoky nebo sušená rajčata, stejně jako vlastní pečivo a cukrovinky.

 

Bistro v Pobřežní ulici má otevřeno denně od 7.30 do 20.30. Provozuje ho společnost Premier Wines & Spirits, která v Česku distribuuje zahraniční vína a destiláty a nabízí i vlastní produkty z jihočeské palírny Blatná. Vše je v Mercatu samozřejmě k dostání. K dalším gastroprovozům firmy patří fine diningová restaurace Grand Cru a španělský gastro bar Monarch.

 




Komentáře