Brněnské bary: krizi chceme hlavně přežít

13. 3. 2020

Autor: Michael Lapčík

Foto: archiv

 

Upravení otevírací doby i nabízeného sortimentu a zavedení rozvážkové služby. To jsou klíčová opatření, kterými ode dneška reagují podniky brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru na včerejší vyhlášení nouzového stavu.

 

Byly motorem procesu, díky kterému se Brno zapsalo na gastronomickou mapu světa tučným písmem, nyní však Bar, který neexistuje a spol., stejně jako celý hospitality segment, čelí vážné krizi. Od čtvrtečního odpoledne řeší vedení jednotlivých podniků, jak přizpůsobit jejich provoz koronavirové situaci.

„Neskrýváme, že naším cílem je krizové období přežít, abychom mohli fungovat i po jeho pominutí. To znamená nepropustit do té doby zaměstnance a nevypovědět nájmy prostor,“ říká zakladatel Lidí z Baru Honza Vlachynský, jenž dnes večer bude zájemcům z Brna rozvážet drinky až domů.

 

Nejviditelnějším opatřením většiny barů je posunutí otevírací doby tak, aby vyhovovala nařízení Vlády ČR. Bar, který neexistuje běžně otevírá v 17 hodin, ode dneška ale funguje už od 11. hodiny dopolední, o víkendu od 15. hodiny. Hostům nabízí burgery a kuřecí club sandwich. Po 20. hodině barmani v baru zůstávají a míchají pětici vybraných koktejlů na telefonické a facebookové objednávky, lidem je přivezou jejich kolegové.

 

Ve 4pokojích funguje noční rozvoz speciálního drinku už od středečního večera, nabídka se nyní rozšiřuje o další dva drinky a gintonikový balíček (láhev ginu a bedna 12 kusů toniku). Rozváží se také sklenice s dvojitou porcí bezlepkového kuřecího kari s kokosovým mlékem, citronovou trávou a limetkovými listy. Objednávat je možné denně do 23.30.

Whiskey Bar, který neexistuje otevírá v 16 hodin a přidává do sortimentu jídla z grilu, od pondělka se plánuje rozvoz. Slast na Zelném trhu otevírá v pravé poledne a nabízí například výhodný set vodní dýmky, jídla a nápoje.

 

Jediným podnikem Lidí z Baru, který se ode dneška do odvolání uzavírá, je Super Panda Circus. Personál baru se bude věnovat dopilování připravovaného koktejlového menu a zároveň do odeznění krize nabízí své služby jako desetičlenný sehraný tým, který se nebojí práce i v negastronomické sféře.

 

Naopak dál bez omezení funguje zážitkový hotel Anybody. Vzhledem k tomu, že jde o unikátní koncept bezobslužného hotelu, nepřijdou ubytovaní s kýmkoliv do úzkého kontaktu. „Přesto ještě zintenzivňujeme úklid pokojů, především hygienizaci dotykových ploch,“ upřesňuje hoteliér Adam Vodička.

 

Na jakékoliv změny týkající se nouzového stavu zavedeného Vládou České republiky jsou Lidi z Baru připravení pružně reagovat.

 




Komentáře