Gourmet 2018: Whiskáč je nejlepším barem v Brně

22. 6. 2018

Autor: Michael Lapčík

 

„První místo jsem absolutně nečekal. Ani nevím, co mám říct. Moc děkuju!“

 

Obvyklé formulky doprovázející předávání všemožných ocenění bývají pořádně klišovité. Cožpak si spíkři nemohou vymyslet něco lepšího? Něco takového asi probíhalo hlavou Adama Křemenáka na včerejším vyhlašování brněnských gastronomických cen Gourmet Brno 2018. Spolumajitel Whiskey Baru, který neexistuje spolu s publikem na nádvoří Staré radnice poslouchal, jak se většině vítězů jednotlivých kategorií nedaří na pódiu vymáčknout.

 

Jenže pak přišla na řadu poslední kategorie, bary, a Adam už v šoku klusal na pódium, aby předvedl podobný řečnický výkon. Whiskáč je nejlepším brněnským barem roku 2018, kdo tohle očekával!

Velký úspěch, zvláště také proto, že podnik funguje teprve od letošního února a ze všech projektů Lidí z Baru je pravděpodobně tím s nejméně kudrlinkami okolo… Jeho koncept naopak staví na přímosti a jednoduchosti, jen lehce obměněných klasických drincích, výborně ošetřeném pivu, poctivé kuchyni, pohostinném personálu a domácké atmosféře.

 

„Hlavně ale za úspěchem stojí náš tým. Jak se do toho každý z nás od začátku zakousl, to je pro mě něco neuvěřitelného. Nic z naší práce není dílem nějaké individuality, vládne tu sounáležitost. Ohledně prvenství v Gourmetu jsem si nedělal žádné naděje, takže mě to rozsekalo,“ přiznává Adam Křemenák.

Současnému „Whiskáči“ se tak snad daří navazovat na věhlas svého předchůdce, který na stejném místě v Gorkého ulici fungoval od 90. let a mezi Brňany byl známý především bezchybným tatarákem. Na syrové hovězí maso se sem chodí i nyní. „Je to nejpoptávanější artikl. Překvapuje nás, že velmi populární je jeho varianta obsahující kapku kouřové whisky Laphroaig. Zřejmě to souvisí s trendem kouřových whisky,“ míní Adam Křemenák.

 

Popularitu si u hostů Whiskey Baru, který neexistuje získávají také ústřice za velmi rozumnou cenu nebo stout od plzeňského pivovaru Raven, jenž dle názorů pivních znalců kvalitou překonává svůj vzor – známý Guinness. Velký ohlas pak nejen u návštěvníků, ale také u porotců Gourmetu sklidila možnost objednat si whisky nejen po 4 a 2, ale i 1 centilitru. „Za stejné peníze toho pak logicky poznáte mnohem více,“ dodává Adam Křemenák.

Lidi z Baru tak pokračují v nepřetržitém kralování této brněnské gastronomické soutěži, kdy v předchozích dvou ročnících zvítězil v barové kategorii Super Panda Circus. Ten letos skončil na třetím a Bar, který neexistuje na čtvrtém místě. V kategorii bister se 4pokoje umístily na třetí příčce.

 

Gastronomický projekt Gourmet Brno pořádaný brněnským Turistickým informačním centrem si klade za cíl vybrat a ohodnotit ty nejkvalitnější podniky ve městě. Pro lepší orientaci jsou rozděleny do sedmi kategorií – restaurace, bistra, kavárny, vinárny a wine bary, pivnice, cukrárny a bary.

 




Komentáře