Z barmana kurýrem. Lidi z Baru zahajují bezkontaktní rozvoz

20. 3. 2020

Autor: Michael Lapčík

Foto: Michaela Cichrová

 

Zcela bezkontaktní rozvážkový systém podléhající sadě přísných hygienických pravidel zavádějí v těchto dnech v oblíbených brněnských podnicích Bar, který neexistuje, Whiskey Bar, který neexistuje a 4pokoje. Po několika dnech kompletní uzavírky se tak částečně obnovuje provoz gastronomické skupiny Lidi z Baru.

 

„Pracoval jsem dva roky v rozvozové pizzerii, takže se těším, že si na tu dobu zavzpomínám. Pořád se mi vybavují názvy ulic i různé zkratky. Bar, který neexistuje v tomto ohledu nemá strategickou polohu, chvíli totiž trvá, než se z jednosměrek v centru města vymotáte,“ vykládá Honza Čajčík chviličku před začátkem večerní směny.

 

Běžně v Baru, který neexistuje zastává funkci barmana, nyní však na rohu Dvořákovy a Kozí sedá do auta a vydává se jako kurýr rozvážet koktejly po městě. „Je to výzva, dělat chvíli něco jiného. Ale zároveň doufám, že tohle koronavirové období brzy přejde, a já zase budu moct míchat drinky za pultem natřískaného Baru, který neexistuje,“ přeje si.

Klíčovým prvkem nové rozvážkové služby Lidí z Baru je absolutní eliminace kontaktu mezi zákazníkem a kurýrem. Objednávat a platit lze pouze na internetu, při doručení kurýr zásilku pokládá na desinfikovanou podložku a z minimální vzdálenosti patnácti metrů nebo z auta telefonuje zákazníkovi doručení.

 

V barech jsou zároveň při výrobě pokrmů a nápojů zavedena přísná hygienická opatření. Směny zajišťují tříčlenné stálé kolektivy, pracovníci se tak nedostávají do kontaktu s kolegy z jiných směn. Všichni nosí ochranné pomůcky a značný důraz kladou na desinfekci. Například při přípravě jídla či drinků se ruce desinfikují každých deset minut. Řidiči rozvozu si mění ochranné rukavice po každé objednávce a desinfikují dveře, volant, palubní desku a další exponovaná místa na voze.

 

Jen zmiňovaný řidič/kurýr musí podle nově sestaveného bezpečnostního manuálu vykonat desítky různých preventivních úkonů. Po krátkém otestování v praxi chtějí Lidi z Baru veškerý obsáhlý soubor koronavirových opatření, včetně dalších tipů a postřehů z provozu v nových podmínkách, zveřejnit na blogu, a podělit se tak o něj s ostatními provozovateli gastronomických zařízení.

 

Lidé si ode dneška mohou objednávat večerní menu ze dvou vyhlášených brněnských barů. Bar, který neexistuje nabízí pětici koktejlů servírovanou v uzavíratelných lahvičkách. Whiskey Bar, který neexistuje zase rozváží pivo čepované do PET lahví, whisky, výběr sedmi koktejlů a tatarák. Objednávat lze zprávou na Facebooku nebo Instagramu.

 

Na Facebooku Baru, který neexistuje můžete taktéž ve večerních hodinách sledovat živý videopřenos z baru. „V něm barman divákům představí několik klasických koktejlů. Seznámí je s jejich historií, přípravou a různými zajímavostmi,“ doplňuje provozní Baru, který neexistuje Hana Graclíková.

 

Od pondělí pak spouští rozvoz obědů a vybraných koktejlů bistro 4pokoje. Objednávat jídla a drinky bude možné na konkrétní den i celý týden prostřednictvím připravovaného e-shopu na adrese www.rozvoz.lidizbaru.cz, opět úplně bezkontaktně.

 




Komentáře