Obrazem: Koktejl jako doprovod královské večeře

20. 1. 2015

Autor: Michael Lapčík

 

Jak večeří elitní čeští barmani, když si dají v práci oraz a přijedou se pobavit do Brna? Čtyři desítky účastníků prestižní barmanské soutěže Diageo World Class v moravské metropoli pohostili pozoruhodným způsobem. Luxusní restaurace Pavillon k této příležitosti pro soutěžící sestavila unikátní menu spárované s koktejly.

 

Párování jídla s vínem je zavedenou disciplínou. Pracovat takto s koktejlem je ale složitější. O to větší výzvou pro mě dnešní večer byl,“ přiznal se šéfbarman baru Runway a spolu s kuchařem Janem Kaplanem autor svátečního pondělního menu Milan Bukovský.

 

Inspirujte se k vrcholným kulinářským výkonům prostřednictvím fotoreportáže z tohoto mimořádného gastronomického zážitku.

 

PŘEDKRM

Kukuřičné kuřátko, estragon, černá pufovaná quinoa

1

Koktejl: Vodka Ciroc, Amontillado sherry, hroznová šťáva, citronový tymián, kaviár z čerstvé jablečné šťávy, slaný hrozen

2

HLAVNÍ CHOD

Pomalu dušené srnčí plecko, kaštany, jeruzalémské artyčoky, hřibový prach

3

Koktejl: Bourbon Bulleit Frontier, javorový sirup infuzovaný čajem Lapsang souchong, domácí kaštanovo-pomerančový likér, tinktura z pepře a zázvoru

4

DEZERT

Créme fraiché terrine, exotické ovoce, sorbet z mandarinky

5

Koktejl: Rum Zacapa 23 Centenario, kakaový prach, perlivý sladký vermut s ostružinovým likérem a chilli, pomerančový papír

6




Komentáře