Podívejte se: nové drinky pro Asijský chrám v Praze

24. 2. 2016

Autor: Michael Lapčík

 

Asian Temple, jeden z nejzajímavějších pražských podniků pro milovníky asijské gastronomie, se chlubí novým koktejlovým menu. Dálnovýchodní pokrmy tu hosté zapijí drinky z čajů, exotického ovoce a asijských bylinek.

 

TEMPLE SMOKE - V LAHVIČCE SERVÍROVANÝ DRINK SPOLEČNĚ S LIMETOVÝMI LISTY NAKOUŘENOU SKLENICÍ - DON PAPA, CAMPARI, ROSSO,TŘEŠŇOVÝ BITTER

Temple Smoke

Šéfkuchař Ari Munandar svůj Asijský chrám na Starém Městě otevřel loni na podzim. Přestože restaurace nabízí tradiční čínskou, indickou, japonskou nebo vietnamskou kuchyni, koktejly asijského ražení zde doposud nebyly k dostání.

 

V restauracích s dobrými kuchaři a jídlem, jehož vysoké kvalitě odpovídá i cena, dnes cítí potřebu dorovnat nápojový lístek na úroveň toho jídelního. A k tomu běžné koktejlové menu nestačí,“ poukazuje na jeden z moderních gastronomických trendů Achim Šipl, barman a autor nové nápojové nabídky Asian Temple.

 

Ten má s tvorbou koktejlových menu bohaté zkušenosti, s čistě asijským tématem se však musel poprvé popasovat až nyní. Jde o specifický region a podle toho jsem k projektu přistupoval. Oni třeba jedí ananas na slano, proto ho v těchto drincích najdete také osolený,“ vysvětluje.

 

OLD FASHIONED WITH SMOKE TEA - excelentní asijský rum, připravený jako old fashioned a infuzovaný čajem Lapsang Souschong, který je nauzen kouřem z kořenů borovice

Old Fashioned

ASIAN BOX - V asii do boxu můžete dostat cokoliv, v našem podání je to drink z rumu Don Papa, mandarinek, litchi a koriandru

Asian Box

Coffee and Tonic - vzájemná hořkost obou ingrediencí se promění v příjemně citrusový a osvěžující drink. Tato netradiční kobinace před 3 lety ohromila celou východní asii, dnes se míchá po celelém svě

Coffee and Tonic

Na novém lístku dle svých slov pracoval asi dva měsíce, které strávil studiem pramenů a navrhováním koktejlů. „Neopomněl jsem ani praktickou stránku věci. Všechny suroviny jsou v Česku dostupné či vyrobitelné, restaurace tak nemusí nic shánět v zahraničí,“ dodává Achim Šipl k následujícím kapitolám, které menu obsahuje.

 

Asian Temple Drinks

3 GUNY - s bukovými třískami stařený aperitiv, ze saké, whisky, rosa a cardamonu. Vhodný ke všem jídlům..

Guny

Navnaďte si před zážitkovou večeří chutě vhodně zvoleným aperitivem. Co takhle drink Guny stařený bukovými třískami? Obsahuje saké, whisky, vermut a kardamom.

A nebo raději Temple Smoke z filipínského rumu, Campari, vermutu a třešňového bitteru? Naservírují vám ho v lahvičce, jejíž obsah si sami přelijete do sklenky nakouřené limetovými listy.

Jako digestiv naopak poslouží třeba rumový Old Fashioned infuzovaný čajem Lapsang souchong, který se udí kouřem z kořenů borovice.

 

Vodní karta

Kromě standardu disponuje „aqua výběr“ populární kokosovou vodou a Fiji Artesian Water – prémiovou, údajně nejekologičtější vodou na světě.

 

Fresh Life

RELAX - ochutnejte relaxační účinky, skořice, šalvěje a mandlí

Relax

Slogan „Zdravě a chutně“ by si za podtitul mohla zvolit každá druhá kuchařka, kterou najdete na pultech knihkupectví, obliba téhle mantry je v současnosti obrovská.

Kategorie nabízí nealkoholické a zdraví prospěšné drinky.

Slim (nízkotučný jogurt, ananas, sugar free sirup) pro nepřibrání, antioxidační Young (čaj matcha, rakytníkový sirup, kustovnice, okurka), Strong (yuzu pyré, zelený čaj, karamel) a Relax (skořice, šalvěj, jogurt, mandle).

 

Asian Fusion Signature Drinks

Letem světem nad Asií, a především originálně. V téhle papírové krabičce se neskrývají nudle z fastfoodu, ale drink Asian Box (rum, mandarinky, liči, koriandr). Red Lotus je v Asii rozšířenou variantou Cosmopolitanu, kdy triple sec vyměníte za liči likér. Five Elements pak obsahuje pohankovou pálenku shochu.

 

Čaje

Čajový foodpairing v podání Asian Temple láká k vyzkoušení. Každý z čajů totiž spadá do jedné ze tří skupin – hodí se buď k tučným, ostrým, nebo sladkým jídlům. Divokou kartou podniku je kašmírský ledový čaj s mlékem.

 

Káva

Už jste někdy ochutnali asijskou specialitu jménem Coffee and Tonic? Nalijte do sklenice s ledem tonik a na něj opatrně navrstvěte šejkrováním vychlazené espresso. Hořké chutě obou složek se transformují ve svěží aroma citrusového nádechu.

 

Komentáře


Copyright © 2014 Michael Lapčík a další dodavatelé obsahu. Převzetí článků je možno jen s uvedením zdroje. Pro komerční využití publikovaných materiálů prosím kontaktujte redakci. Provozovatelem je Michael Lapčík, IČO 02513773. Nejsme plátci DPH. Telefonický kontakt: +420 725 774 272.