Maxwin Slot https://bambolatwo.flavorplate.com/ Slot Dana http://slot-server-myanmar.nexthub.pwc.com/ Slot Gacor Casino Online Slot Online Megaslot Megawin http://slot99.heavisoft.kittyhawk.aero/ https://cloudmigration.glintech.com/ live casino Slot Pragmatic Situs Slot Online https://staging.ecocart.io

Tales of the Cocktail: české stopy v prestižní nominaci

26. 5. 2014

 

Nejrespektovanější soutěž o krále světových barů se letos odehrává za výrazné české účasti. Klání Spirited Awards vyhlašované pořadateli amerického festivalu Tales of the Cocktail odhalilo o víkendu nominace finalistů pro rok 2014. Ve zhruba dvou desítkách kategorií, vždy po deseti finalistech, figuruje několik českých jmen.

 

Podruhé v osmileté historii ankety do výběru proklouzl bar z České republiky, a byl to ten samý jako loni. Slavit mohou na pražském Staroměstském náměstí v Black Angel’s. Podnik z české metropole organizátoři nominovali do kategorií nejlepší hotelový bar a nejlepší „high volume“ bar, což znamená místo pro více než zhruba stovku hostů.

 

„Jsem nesmírně hrdý na svůj tým. Je to výsledek jeho mravenčí práce. Můžete se pyšnit sebekrásnějším interiérem, ale pokud nebudete mít k dispozici kvalitní personál, lidé si k vám cestu nenajdou,“ komentuje úspěch manažer Black Angel’s baru Pavel Šíma.

 

Cesta k nominaci podle něj vedla přes nebojácnou propagaci baru v zahraničí a kladení si těch nejvyšších cílů od samého začátku fungování. Vliv na věhlas Black Angel’s měl také počáteční nápad s určením jakýchsi oborových mentorů, patronů baru. Management s touto myšlenkou oslovil třeba Dale DeGroffa, Petera Dorelliho nebo George Němce. „Ve světě existují miliony výborných barů. Ale když o nich nikdo neví, nemohou se dostávat do nominací,“ prohlásil Pavel Šíma, jenž, ač se nepovažuje za fanouška facebooku, vyzdvihuje význam internetu a sociálních sítí.

 

Finálovou účast jeho podniku v Tales of the Cocktail označuje za obrovský úspěch. „Když jsme před otevřením baru sestavovali se Zdeňkem Kaštánkem menu, svěřil jsem se mu, že by bylo dobré dostat se na Tales. Se smíchem odpověděl, že to není jen tak a chce to čas. Pro mě větší ocenění v oboru neexistuje,“ dodává Pavel Šíma.

 

Právě zmiňovaný barman Zdeněk Kaštánek je dalším z nominovaných. Potřetí v řadě se vešel do finálové desítky kategorie barman roku. Navíc singapurský podnik 28 Hong Kong Street, jehož je spolumajitelem, pronikl do top ten kategorií nejlepší koktejlový bar a nejlepší barový tým.

 

„Znamená to pro mě úžasnou poctu. Jsem zvědavý, jestli to napotřetí vyjde a já postoupím mezi čtyři nejlepší barmany. Ale to už je docela jedno, i tak mě nominace nakopla zase na rok dopředu. Přesto – jde jen o soutěž. Chleba levnější nebude,“ konstatuje Zdeněk Kaštánek, který nedávno poskytl magazínu Nepiju břečky profilový rozhovor.

 

Všímá si, že v posledních letech se udílení nominací prestižní soutěže rozprostřelo skutečně do celého světa. „Před pár lety tam byl jen Londýn a New York. Dnes mezi finalisty vidím bary z Dánska, Švýcarska nebo Argentiny. Je super, že se díky soutěži ve světě uslyší také o našem skvělém mladém týmu,“ pochvaluje si Zdeněk Kaštánek přímo ze Singapuru.

 

Velkým úspěchem pro českou barovou scénu je nominace Jiřího George Němce z Becherovky do desítky nejlepších světových brand ambassadorů. Propagátor karlovarského likéru již ve své bohaté kariéře získal titul australského barmana roku 2004, u protinožců také o tři roky později obdržel ocenění za nejlepší koktejlové menu.

 

Radost z nominace v kategoriích nejlepší hotelový bar a nejlepší barový tým má jistě i Alex Kratěna, šéfbarman podniku Artesian v londýnském hotelu Langham. Na titul barmana roku pak má šanci dosáhnout Slovák Marián Beke.

 

Finalisty porota vybírala ze stovek přihlášených podniků a barmanů. Nejlepší čtverku z každé kategorie organizátoři vyhlásí 6. června, naprosté vítěze se veřejnost dozví na samotném festivalu Tales of the Cocktail, jehož dvanáctý ročník se letos v americkém New Orleans uskuteční ve dnech 16. – 20. července.

 

YouTube kanál Tales of the Cocktail můžete zhlédnout zde.




Komentáře